La Diputació d’Alacant, com tot el sector públic, gestiona gran quantitat d’informació en el desenvolupament de les seues competències. L’obertura de les dades a través del portal de dades obertes ofereix als ciutadans i a les empreses la possibilitat de reutilitzar la informació necessària per a generar serveis que al seu torn redunden en la satisfacció de les necessitats dels ciutadans. Gran part d’aquesta informació ja es pot visualitzar en la Web institucional i també es pot accedir per altres mitjans, però la naturalesa de les dades obertes és publicar les dades en brut i en formats lliures perquè els ciutadans tinguen un accés immediat i sense obstacles i puguen reutilitzar-la per a generar valor.

El portal de dades obertes de la Diputació d’Alacant té com a objectius augmentar la transparència, col·laboració i participació activa dels ciutadans i empreses, a més de proporcionar major i més accessible informació de l’activitat de la Diputació, que siga d’interés per a ciutadans i empreses, de manera que permeta crear serveis que redunden en benefici de la societat.

Què ofereix el portal de dades obertes de la Diputació d’Alacant
  • Un catàleg de dades que s’aniran publicant i actualitzant constantment. En una primera fase, s’obriran aquells dades que per la seua naturalesa i estructura puguen estar a la disposició dels ciutadans de manera immediata incorporant cada cert temps altres conjunts de dades (datasets) que tinguen les propietats adequades per a la seua publicació en obert. En qualsevol moment la Diputació d’Alacant podrà afegir o modificar els conjunts de dades donant compte dels canvis en la web.
  • Espai per a la difusió de les aplicacions i serveis desenvolupats per la pròpia diputació, les empreses o els ciutadans que així ho desitgen, sobre la base de l’ús de les dades publicades.
  • Espai per a la col·laboració i participació dels ciutadans, a través de la interactuación amb la Diputació, suggerint i manifestant les seues preferències i interessos informatius.

En les fases successives, es treballarà en l’obertura de les dades que actualment no estan publicats en la Web de la Diputació, atenent criteris d’oportunitat, utilitat i valoració social.

Aquest projecte acaba de començar i volem que siga sostenible, per a això ens proposem d’una banda treballar en BETA permanent, és a dir que estiga evolucionant permanentment cap a un producte definitiu, sotmés a l’avanç i l’enriquiment de nous reptes i oportunitats. És un projecte flexible en el qual aprenem contínuament. D’altra banda, creiem que per a garantir la sostenibilitat hem de dedicar una inversió econòmica mínima i aprofitar al màxim els recursos humans i tecnològics de què disposa la diputació.


Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /webs/diputacion/datosabiertos.diputacionalicante.es/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 146

Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /webs/diputacion/datosabiertos.diputacionalicante.es/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 146

Warning: ftp_fput() expects parameter 1 to be resource, null given in /webs/diputacion/datosabiertos.diputacionalicante.es/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 212

Warning: ftp_chmod() expects parameter 1 to be resource, null given in /webs/diputacion/datosabiertos.diputacionalicante.es/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 288